1. Dreptul de autor a ROMANITZA asupra informatiilor publicate pe site
 2. Produsele si serviciile oferite de ROMANITZA pe site-ul romanitaiovan, politica de preturi
 3. Plata produselor
 4. Livrarea produselor
 5. Garantia produselor
 6. Informatii despre RETURUL produselor cumparate
 7. Comentariile utilizatorilor pe site-ul romanitaiovan
 8. Calitatea serviciilor de hosting, link-urile catre alte site-uri, erori de functionare
 9. Abonarea si dezabonarea la newsletter
 10. Politica de confidentialitate
 11. Dispozitii finale.

 Site-ul www.romanitaiovan.ro, numit in continuare romanitaiovan, este proprietatea SC ROMANITZA CON PREST SRL, inregistrata in Bucuresti, Sector 1, Str. Herastrau, Nr. 20, J40/26717/1994, CUI RO7498949, si va fi numita in continuare ROMANITZA.

Folosirea acestui site implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos. Recomandam citirea cu atentie a acestora. ROMANITZA isi asuma dreptul de a modifica aceste prevederi fara o alta notificare. Cea mai recenta versiune poate fi gasita accesand aceasta pagina, numita “Termeni si conditii”

ROMANITZA garanteaza utilizatorului acces limitat, in interes personal (efectuarea de comenzi online, informare), pe site-ul romanitaiovan si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei ROMANITZA fara acordul prealabil scris al acesteia.

Dreptul de a crea o legatura web – link – catre romanitaiovan este limitat, neexclusiv si revocabil, si este acordat atat timp cat nu aduce neajunsuri de orice fel pentru ROMANITZA sau oricaruia dintre partenerii nostri, numai dupa obtinerea in scris sau prin email a acordului nostru.

 1. Dreptul de autor a ROMANITZA asupra informatiilor publicate pe site
  Intregul continut al site-ului romanitaiovan – imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, email-uri, scripturi, programe si alte date – este proprietatea ROMANITZA si a furnizorilor sai si este aparat de Legea pentru protectia drepturilor de autor (legea nr. 8/1996) si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul ROMANITZA a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare. Se permite folosirea site-ului romanitaiovan numai in limitele metionate in prezentul document.
 2. Produsele si serviciile oferite de ROMANITZA pe site-ul romanitaiovan, politica de preturi

ROMANITZA isi rezerva dreptul de a-si selecta clientii. Produsele comercializate prin intermediul romanitaiovan sunt noi, in ambalajul original al producatorului si in momentul livrarii sunt insotite de factura fiscala, conform legislatiei in vigoare. Produsele si serviciile sunt oferite in conditiile respectarii prevederilor prezentului document si in limita stocului disponibil.

Preturile prezentate includ TVA (19%) si nu includ cheltuielile de livrare, in afara cazului in care se specifica in mod expres pe site.

Continutul romanitaiovan (texte, descrieri ale produselor, caracteristici tehnice, imagini, simboluri) este alcatuit prin colaborarea echipei romanitaiovan cu reprezentantii locali ai partenerilor externi. ROMANITZA si partenerii sai isi rezerva dreptul sa modifice specificatiile tehnice ale produselor fara o notificare in prealabil.

 1. Plata produselor

Plata produselor comandate de pe site-ul romanitaiovan.ro se efectueaza in avans. Plata in avans se poate realiza prin:

 • Transfer bancar direct
 • Plata cu cardul

Livrarea va fi efectuata numai dupa intrarea banilor in contul ROMANITZA. Produsele comandate trebuie achitate integral, in caz contrar nu se va efectua livrarea.

 1. Livrarea produselor

Livrarea produselor se face oriunde in tara (Romania), prin intermediul unor firme de curierat rapid.

TERMENUL de LIVRARE al produselor este cuprins intre 14 –  21 zile lucratoare si este mentionat in pagina produsului respectiv. NU facem livrari prin Posta Romana. ROMANITZA isi rezerva dreptul sa efectueze confirmarea comenzilor inainte de onorarea lor, prin contactarea clientilor telefonic sau via e-mail.

In weekend nu se fac livrari. Acestea se efectueaza doar in zilele lucratoare, de Luni pana Vineri. Inainte de a livra coletul, veti fi contactat de catre curier pentru a confirma prezenta dumneavoastra la adresa mentionata.

ROMANITZA isi rezerva dreptul sa intarzie sau sa anuleze livrari ale produselor comandate daca acestea nu pot fi onorate din motive independente de ROMANITZA care includ: incendii, explozii, inundatii, epidemii, greve, actiuni guvernamentale, razboaie, acte de terorism, proteste, rascoale, tulburari civile sau alte impedimente de forta majora conform uzantelor legii romanesti.

Valoarea maxima a daunelor ce pot fi platite de ROMANITZA fata de orice client in cazul nelivrarii  este valoarea sumei incasate de ROMANITZA de la acest client.

 1. Garantia produselor

Ne dorim sa va bucurati de produsele achizitionate, motiv pentru care va transmitem recomandarile noastre cu privire la ingrijirea acestora si conditiile prin care puteti beneficia de garantie.

Toate produsele comercializate de romanitaiovan beneficiaza, in baza facturii, de o perioada de garantie comerciala de 30 de zile calendaristice, calculate din momentul primirii coletului.

La solicitarea garantiei este necesara prezentarea produsului defect in ambalajul original, impreuna cu accesoriile aferente, eticheta produsului si o copie de pe factura fiscala. In cazul in care nu se face dovada acestor documente, produsele pot fi returnate solicitantului/expeditorului fara a i se solutiona garantia.

Va informam ca articolele de imbracaminte si accesorii nu au o durata medie de utilizare si nici garantie legala de conformitate. Din acest motiv, pentru a asigura o experienta excelenta de folosinta, va recomandam purtarea alternativa a produselor si respectarea instructiunilor de curatare/spalare exclusiv chimic ( prin spalatorii si curatatorii specializate ).

 Modalităţi de asigurare a garanţiei:

–  Repararea produsului;

–  Inlocuirea produsului – daca acesta nu poate fi reparat;

–  Reducere din valoarea initiala – in functie de natura deficientelor prezentate;

–  Returnarea contravalorii produsului, daca nici repararea, nici inlocuirea nu sunt posibile.

 Conditii in care garantia devine inaplicabila sau nula:

–  uzura morala sau uzura fizica normala a produsului;

–  decolorarea produsului sau a unor parti componente in urma expunerii la factori severi de mediu (surse de caldura si/sau umiditate);

–  defecte cauzate de utilizarea neadecvata sau in mod abuziv;

–  interventia, repararea sau modificarea facuta de persoane neautorizate;

–  deteriorari ale produsului cauzate, voluntar sau involuntar, de socuri asociate cu ruperea, agatarea, sfasierea sau zgarierea bunului;

–  intretinere defectuoasa.

 1. Informatii despre RETURUL produselor cumparate:

Clientul poate denunta unilateral contractul cu romanitaiovan   fara a invoca un motiv, in termen de 14 zile calendaristice (cf. ord. 34/2014), numai in scris si poate returna produsul (produsele) in maxim 14 zile calendaristice de la primirea lui(lor).

Inainte de returnarea produsului, este obligatoriu sa completati formularul de retur online, pe care il gasiti aici.

Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantul ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului.

Produsul va fi returnat in conditii bune, in punga sau cutia originala, cu eticheta intacta, nepurtat/neutilizat. In caz contrar, ele pot fi reexpediate clientului.

De asemenea, NU se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, deteriorarea tesaturii etc. Puteti face returul prin orice firma de curierat.
* Va rugam sa NU trimiteti retururi cu Posta Romana. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului.

Produsele pot fi returnate fara invocarea vreunui motiv.

Produsele vandute de romanitaiovan vor fi returnate la adresa: ROMANITZA CON PREST, Bucuresti, Sector 1, Str. Herastrau, Nr. 20.

Produsul returnat trebuie sa fie insotit de copia dupa factura si formularul de retur completat online.

Daca produsele alese pentru retur au fost insotite de cadouri, trebuie returnate si acestea.

romanitaiovan.ro va inapoia contravaloarea produselor in cel mult 14 zile de la data primirii returului. Suma inapoiata nu include cheltuielile de transport.

Rambursarea contravalorii produselor returnate se va face prin transfer bancar in contul IBAN specificat in Formularul de Retur si din care a fost efectuata initial plata.

 In cazul tranzactiilor online cu cardul sumele vor fi returnate in cardul initial de unde s-au primit banii.

Produse ce fac exceptie de la exercitarea dreptului de retur:

Conform articolului 16 din Ordonanta de Urgenta nr. 34/2014, sunt exceptate de la dreptul de retragere/returnare :

–   Produsele confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar;

–     Produsele desigilate de consumator a caror noua comercializare ar putea prezenta riscuri din motive de igiena sau de protectie a sanatatii pentru alti consumatori.

      7. Comentariile utilizatorilor pe site-ul romanitaiovan

Utilizatorii care acceseaza site-ul romanitaiovan pot face comentarii la adresa produselor oferite, care pot fi publicate pe site dupa o aprobare prealabila. ROMANITZA isi rezerva dreptul, dar nu si obligatia, de a nu publica pe site comentarii cu continut ilegal, obscen, amenintator, defaimator, care tulbura in vreun un fel viata privata a altor persoane, incalca drepturile de proprietate intelectuala, contine virusi, texte reprezentand mail-uri in masa sau orice alta forma de spam.

ROMANITZA nu va purta responsabilitatea si nici nu va putea fi obligata la nici un fel de despagubiri pentru orice fel de daune produse de asemenea comentarii sau comunicari electronice, ele fiind oferite sub aceeasi limitare a responsabilitatii ca si restul continutului de pe site, conform articolelor din acest document. In cazul trimiterii unor informatii, altele decat cele legate de procesul de cumpare/vanzare a unor produse, se considera ca utilizatorul confera societatii ROMANITZA si partenerilor acesteia dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil si retransmisibil de a folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, precum si dreptul de a o distribui prin orice mijloc media oriunde.

Utilizatorul garanteaza ca are toate drepturile asupra continutului pe care il transmite prin orice modalitate pentru a fi publicat pe site sau nu, astfel incat, prin folosirea acestui continut, sa nu cauzeze prejudicii nici unei alte persoane.

Pentru orice probleme legate de drepturi de proprietate intelectuala se poate trimite email pe adresa : office@romanitza.ro

 1. Calitatea serviciilor de hosting, link-urile catre alte site-uri, erori de functionare

Site-ul romanitaiovan este gazduit de serverele unei terte firme. ROMANITZA nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site indiferent de motivele aparitiei lor, acestea incluzand modificari ale site-ului, setari, sau actualizari ale scripturilor programate. ROMANITZA nu va putea fi facuta raspunzatoare pentru erorile aparute datorita folosirii anumitor browsere pentru vizitarea site-ului romanitaiovan. ROMANITZA nu raspunde de continutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legaturi de pe site-ul romanitaiovan. Pentru respectivele site-uri, raspunderea integrala o poarta proprietarii site-urilor in cauza.

 1. Abonarea si dezabonarea la newsletter

Abonarea si dezabonarea la newsletterul site-ului romanitaiovan este gratuita si voluntara, si implica acceptarea urmatorilor termeni de utilizare. Mesajele trimise nu sunt nesolicitate si oricand va puteti dezabona urmand instructiunile din subsolul fiecarui email. Mesajele trimise respecta legea Comertului Electronic in ceea ce priveste comunicarea comerciala asa cum este ea stipulata de legislatia romaneasca si internationala.

Utilizarea newsletterului se face in aceleasi conditii de limitare a raspunderii din punctul de vedere al continutului precum se autorizeaza si folosirea site-ului, in conditiile prevazute de prezentul document, iar politica de confidentialitate este descrisa pe larg in sectiunea urmatoare. ROMANITZA detine toate drepturile asupra continutului newsletterului trimis catre abonati in aceleasi conditii ca si pentru informatiile publicate pe site, in concordanta cu prevederile acestui document.

Abonatii newsletter-ului romanitaiovan pot retrimite aceste comunicari comerciale si altor persoane, pe raspunderea lor, si in conditiile in care nu au modificat nici structura, nici continutul mesajelor respective. Persoanele care au primit de la abonatii newsletter-ului romanitaiovan mesajele comerciale, se considera ca au fost informate in prealabil de catre abonati despre prevederile prezentului articol. In acest context, ROMANITZA nu poate fi facut raspunzatoare sub nici o forma de actiunile abonatilor sai.

ROMANITZA isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul oricarui abonat la newsletter, daca ROMANITZA are orice fel de motive pentru a crede ca abonatul respectiv nu respecta prevederile prezentului document.

 1. Politica de confidentialitate

ROMANITZA garanteaza securitatea si confidentialitatea datelor gazduite si transmise prin sistemul sau informatic. Aceste informatii vor putea fi folosite de catre ROMANITZA pentru a trimite utilizatorului confirmarea comenzilor, diverse oferte speciale, promotii, etc. numai cu acordul prealabil al clientului. Furnizarea datelor personale catre ROMANITZA nu implica obligativate din partea utilizatorilor iar acestia pot refuza furnizarea acestor date in orice circumstante si pot solicita in mod gratuit stergerea acestora din baza de date. Orice astfel de cerere/notificare in vederea stergerii acestora din baza de date, se va data, semna si trimite de catre persoana inscrisa in baza de date prin e-mail la adresa office@romanitza.ro, sau prin posta la adresa: Bucuresti, Sector 1, Str. Herastrau, Nr. 20.

ROMANITZA se obliga ca datele personale sa nu fie difuzate catre terti cu exceptia operatorului de marketing direct. Datele personale vor putea fi insa transmise autoritatilor in drept sa verifice tranzactiile comerciale sau altor autoritati in drept sa efectueze orice verificari justificate in baza legii, daca acest lucru va fi solicitat in conformitate cu legile in vigoare.

Datorita modului prin care datele cu caracter personal stocate de sistemul romanitaiovan sunt transmise pe cale electronica, ROMANITZA nu poate fi facut raspunzatoare in nici un fel de pierderea acestora sau de copierea informatiilor de catre persoane neautorizate, prin folosirea de aparatura sau software de interceptare. La sesizarea utilizatorilor, ROMANITZA va lua toate masurile si va pune la dispozitie toate fisierele necesare organelor competente abilitate sa rezolve acest tip de infractiune.

Informatiile furnizate catre ROMANITZA sunt folosite numai in scopul pentru care au fost introduse (efectuarea comenzilor, trimiterea de mesaje personalului ROMANITZA, abonarea la newsletter, etc), conform legilor in vigoare. ROMANITZA nu furnizeaza adresa dumneavoastra de e-mail unor terti, nu incurajaza spam-ul, si nu face publice datele furnizate de clientii sai fara acordul explicit al acestora.

ROMANITZA certifica faptul ca va respecta drepturile conferite de Legea nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, a Legii nr. 365/2002 privind comertul electronic, precum si a Ordonantei nr. 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta cu modificarile ulterioare. Printre aceste drepturi se numara (enumerarea nu are un caracter limitativ):

 1. dreptul de a cere ROMANITZA sa va confirme prelucrarea sau nu a datelelor Dumneavoastra personale, in mod gratuit;
 2. dreptul de a cere ROMANITZA sa rectifice, actualizeze, blocheze sau sterge, in mod gratuit, acele date furnizate a caror prelucrare nu este conform dispozitiilor Legii nr. 677/2001;
 3. dreptul de a cere ROMANITZA sa inceteze, in mod gratuit, prelucrarea datelor Dumneavoastra personale;
 4. dreptul de a cere ROMANITZA sa inceteze expedierea de mesaje promotionale.

Orice astfel de cerere/notificare se va data, semna si trimite de catre persoana inscrisa in baza de date prin e-mail la adresa office@romanitza.ro sau prin posta, la adresa: Bucuresti, Sector 1, Str. Herastrau, Nr. 20. romanitaiovan foloseste masuri de securitate impotriva pierderii, alterarii sau folosirii gresite a informatiilor care se afla sub controlul nostru.

ROMANITZA nu poate fi facuta responsabila pentru erorile survenite in urma neglijentei utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea contului si parolei sale. ROMANITZA nu poate fi facut raspunzator in nici un fel pentru pierderea sau alterarea datelor personale stocate de romanitaiovan in scopul precizat in prezentul document.
Orice accesare a bazei de date cu informatii personale a utilizatorilor romanitaiovan, inclusiv orice incercare de acces neautorizat, va fi inregistrata intr-un fisier de acces. Fisierele de acces vor face posibila identificarea de catre ROMANITZA a persoanelor care au accesat date cu caracter personal fara un motiv legitim, in vederea sesizarii organelor competente. Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica continutul site-ului sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul romanitaiovan, va fi considerata o tentativa de fraudare a site-ului romanitaiovan si va pune in miscare cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care au initiat aceasta actiune.

romanitaiovan.ro foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea cookie-urilor. Afla mai multe de aici

 1. Dispozitii finale

Orice alta problema cauzata de produsele si serviciile prezentate pe romanitaiovan si care nu este deja tratata de nici un articol din prezentul document, se va solutiona pe cale amiabila in termen de 30 de zile lucratoare de la data sesizarii in scris a problemelor, de catre utilizator.