Romanita Claudia lovan

4 iunie 1991 a luat ființă Casa de Modă Romanitza. De atunci au trecut 30 de ani în care Romanița Iovan, care a debutat ca manechin/fotomodel în cadrul Centrului de Creație UCECOM, a prezentat numeroase colecții în cadrul celor mai importante Festivaluri de Modă Naționale și Internaționale.

Începând cu anul 2001, Romanitza a prezentat în cadrul New York Couture Fashion Week și Bucharest Fashion Week, colecții feminine, elegante și rafinate, pentru o femeie modernă, dar romantică, senzuală și sensibilă. ”Acea femeie a secolului XXI care își dorește să strălucească, să fie adorată și prețuită. – Romanița Iovan.

Etno, Blue Symphony, Butterflies, Seventeen, Silver Dream, Kabaret, Rockbird, Alegria, Romance, Moon și Black Swan sunt printre cele mai cunoscute colecții prezentate de-a lungul celor 30 de ani de activitate, ultima dintre acestea, Black Swan, fiind prezentată la sfârșitul anului 2019 în cadrul Cluj Fashion Week, Iasi Kasta Morrely Fashion Week și Arad Fashion Days.

Cunoscută femeie de afaceri în România, Romanița Iovan a construit primul imobil cu spații de birouri în 1999 și a adus în România branduri cunoscute pe plan internațional: Borsalino, Elegance, Escada Couture – prin magazinul deschis în București – sau Bruno Magli, iar în anul 2006 și-a lansat cartea ”Cuvântul care ucide” la editura Publimpres.

Activitatea sa a fost recompensată cu numeroase premii și diplome la festivalurile de modă, iar vedete internaționale, cum ar fi: Lisa Rinna, Kelly Rutherford, McKenzie Westmore sau Brittny Gastineau au ales să îi poarte ținutele la festivități marcante de decernare a premiilor Emmy sau pe coperțile revistelor ori la sesiuni de private shooping.

Detalii pe site-ul: www.romanitza.ro